Volg Koen Verburgh mee doorheen DAKAR 2007!
RIT 4 DINSDAG 09/01/2007 : ER RACHIDIA-QUARZAZATE
96 km verbinding/405 km special/178 km verbinding = totaal 679 km

Vandaag is er een lange proef af te leggen van 405 km. Er zijn heel veel duinen maar ook veel stenen en stof. Vandaag valt er een dodelijk slachtoffer te betreuren nl. de motorijder nr 107 Elmer Symons. Ook Eric Palante is ten val gekomen en moet opgeven wegens rugblessure.
's Avonds belt Koen op met het volgende verslag "Het was vandaag een levensgevaarlijke rit. Het parcours lag er heel verradelijk en gevaarlijk bij : veel stenen en vooral veel opwaaiend stof. Daardoor kon je bijna niet zien waar je moest rijden of als er hindernissen waren." Koen had ook nog pech met zijn achtervering en zijn kettingeleider. Het pompsysteem van zijn vering was kapot. Hij kan vanavond geen nieuwe vering plaatsen omdat de rit van vandaag zonder assistentievoertuigen wordt gereden. Dus morgen maar van start gaan met een kapotte vering.
I.v.m. de valpartij van Eric Palante kon hij nog het volgende zeggen : "Eric is zeer snel van start gegaan maar na een paar kilometer zag ik dat hij gevallen was. Ik ben niet gestopt want er was al iemand bij hem. Het is ook niet gezond om zo snel van start te gaan. We moesten vanmorgen al kwart voor zes starten voor de verbindingsrit van bijna 100 km. Het was slechts nul graden en ik was totaal verkleund van de kou." Dat er een dode gevallen was bij de motorijders, daar had hij iets van gehoord maar niets van gezien tijdens de rit. Hij had wel wat moto's zien liggen en ook rijders, maar er liggen er elke dag...
Ondertussen is Staf en Michel teruggekeerd met de mobilehome. Een hele rit vanuit het zuiden van Spanje. Er staat vandaag ook een volledig artikel met foto in de krant "Het nieuwsblad" en "Het Volk".

UITSLAG VAN VANDAAG
etappe 4 = 103e plaats
generaal = 93e plaats
© 2007 www.koen.verburgh.be; gemaakt door mh.be