Volg Koen Verburgh mee doorheen DAKAR 2007!
RIT 12 DONDERDAG 18/01/2007 : AYOUN-KAYES
110 km verbinding/257 km proef/117 km verbinding

Tijdens de verbindingsrit kon je je ogen eens de kost geven. Het traject loopt door bewoond gebied en dorpjes. Het is wel opletten geblazen en je snelheid aanpassen want de organisatie is héél streng in verband met overdreven snelheid. Vandaag is er voor de laatste keer zand onder de wielen.

Donderdagavond heeft Koen nog eens kunnen bellen met zijn gsm. Hij voelde zich opnieuw klaar om te starten. Tijdens het rijden wel veel last gehad van slapende handen (door de trillingen op het stuur) waardoor hij zijn snelheid diende aan te passen. Hij zal nu verder rijden op een rustig tempo. Op naar dakar !!!
Koen is binnengekomen om 15h49 en een etappeplaats op 68 in 4h42... een prachtprestatie !!

UITSLAG VAN VANDAAG
etappe : 68e plaats
generaal : 87e plaats

Vandaag staat er op de site van DAKAR.com een intervieuw met Koen (stage 12 - portraits - portraits du jour) Hier volgt de vertaling van het artikel : (met dank aan Serge Pyckavet voor de vertaling)

"DIE GASTEN VAN DAKAR 'T ZIJN TOCH SPECIALE !"

"O ja Brugge is schoon !" meer vertelt hij niet. Gezeten op zijn witte koffer bekijkt hij zijn moto die op zijn flank ligt. In het bivak van Nema is het oude stadje met zijn reien verder dan ooit. Koenraad concentreert zich ten volle op zijn Dakar. En hop, weer een herstelling die tot een goed einde is gebracht ! Niet zo erg, aan het einde van de 10e etappe weegt alles door. De knalpot kreeg hij van equipe WIM MOTORS (Jean Van Waes en Kurt De Craemer). "Gisteren heb ik de hele halve etappe zo gereden. Een hels lawaai !"
Koenraad Verburgh is 47 jaar. Zijn eerste Dakar reed hij in 2004, hij heeft enorm afgezien maar de raid tot een goed einde gebracht. "Ik weet niet meer op welke plaats. Dat heeft geen belang". 55e werd hij uiteindelijk. "Als je amateur bent, heeft het geen zin om naar het klassement te kijken", voegt hij eraan toe. Het is onmogelijk om te lonken naar de top van de wedstrijd. De grote renstallen, dat is een andere wereld. Ik heb zelfs geen assistentie. Te duur". Alle info over de wedstrijd zit ver. Wie leidt in de categorie moto ? "Ik weet het niet", zegt hij, overtuigd dat het hier maar om details gaat.
De motivatie van Koen kan je in zes woorden samenvatten : "Ik kom om iets te beleven !". Volgens hem was het niet mogelijk om eerder te komen : "Als je als jonge gast deelneemt in omstandigheden zoals ik, kun je moeilijk slagen". Kortom, de Dakar is een zaak voor rijpe mannen als Koenraad.
"Het is een strijd met jezelf", preciseert hij. Dezelfde jas als 3 jaar geleden, dezelfde eenzaamheid, dezelfde wilskracht. De 121 vindt die gasten van Dakar toch speciale. Het is zijn manier om zichzelf te omschrijven. Hij komt voor het avontuur, zoals hij er vele andere heeft beleefd. Zijn job is het kopen en verkopen van nieuwe en tweedehands voertuigen/moto's/scooters. Zijn solide levenservaring is de basis om vooruit te komen in deze wedstrijd die hij ziet als een raid. "Het enige wat me helpt zijn de woorden van mijn vrouw. Zij kent mij al meer dan 20 jaar. Zij weet dat het avontuur een deel van mezelf is. En zij heeft gezegd : "Je leeft maar één keer. Ga ervoor. Maar kom behouden terug...".
© 2007 www.koen.verburgh.be; gemaakt door mh.be